Korfu - merülőhelyek - Roncsok, egyéb látnivalók
   

 

szoveg
Regulus roncs

A H.M.S. Regulus a Brit királyi haditengerészet aknaszedője volt, amely 1945. januárjában süllyedt el Korfunál. A roncs szétszóródott az öbölben, a hatalmas horgony 25 méter mélyen fekszik, a hajó nagyobb részei mélyebben találhatók.

A zátonynál a sziklák repedéseiben láthatunk skorpió halakat, tengeri sünöket, tűzférgeket, valamint a színes ajakos halakat, kardinális halakat.

A roncs története
A második világháborús kereskedelmi gőzhajó a szikláknak csapódva sérült meg. Az utolsó pillanatban a legénység kiengedte a horgonyt, hogy a süllyedő hajó ne sodródjon el a partoktól. A hajó tatja 50-60 méteres mélységben fekszik, de az orrfedélzet már 25 méternél elérhető és egészen 42 méterig merülhető. Felejthetetlen búvárkaland.
Maximális mélység 42m / Látótávolság 20> / Távolság a bázistól 10 perc / Nincsenek áramlatok

Korfu leghíresebb és legszebb merülőhelye a Kolovri sziget, vagy Ulysses Rock.szoveg
A legenda szerint ez a víz és szél évezredes nyomát magán viselő homokkő-sziget valaha Odüsszeusz hajója volt, amelyet a haragvó Poszeidón kővé változtatott. A búvárok legnagyobb örömére a "megkövült" hajó azóta is Paleokastritsa öblében horgonyoz. A csodás homokkő szikla körüli vizekben pezseg az élet.

A meredeken alábukó falakat színpompás szivacsok borítják, az apró barlangok homároknak, murénáknak és garnélák százainak nyújtanak menedéket. Makrélákkal, barrakudákkal és tonhalakkal is gyakran találkozhatunk, nem beszélve a hatalmas durbincs rajokról. A mélyebb részeken pedig méretes, akár méteres hosszúságú tengeri fogasok (Dentex dentex) járőröznek.
Maximális mélység 30m / Látótávolság 20> / Távolság a bázistól 10 perc / Nincsenek áramlatokszoveg

Skeloudi
A Skeloudi sziget környékén búvárkodás közben az embert halak serege veszi körül. A búvár nem győz fényképezni a számos halfaj láttán, mely rajokban úszva színesíti a tengeri látképet.
Maximális mélység 30m / Látótávolság 20> / Távolság a bázistól 5 perc / Ritkán lehetnek áramlatok


szoveg
A vasmacska

Az egyik gyönyörű merülőhelyünk közelében fekszik ez a hatalmas 3 méteres horgony, 25 méteres mélységben. A vasmacskához még mindig csatlakozik a hatalmas lánc is, mely egykor egy második világháborús gőzhajóhoz tartozott, mely egy viharban süllyedt el. A merülés közben a hajóroncs szétszórt darabjaival is találkozhatunk, és elviszünk két gyönyörű barlangba is hogy a merülés felejthetetlen legyen.
Maximális mélység 30m / Látótávolság 20> / Távolság a bázistól 10 perc / Nincsenek áramlatokszoveg


Az Emlékmű

Az emlékművet az elhunyt német fizikus Max Hann emlékére állították, mivel a tudósnak ez volt a kedvenc merülőhelye. Barátai úgy gondolták, ez a minimum amivel megemlékeznek itt róla.
Mélység max 30m /Látótávolság 20< /Távolság a bázistól 10 perc / Nincsenek áramlatok
szoveg

A Menyasszony szikla
Nemcsak az érdekes színek, és a rengeteg hal, hanem a merülőhely különleges eredet története miatt is, az egyik legérdekesebb merülőhelyünk. Egy menyasszony, aki nem akart hozzámenni az apja által kiválasztott jövendőbelijéhez ezen a sziklán bújt el az esküvő elöl. Azonban hatalmas vihar támadt, és a vihar után sosem látták többé a lányt. A helyeik az ő emlékére nevezték el Menyasszony sziklának a helyet..
Mélység 25m /Látótávolság 15< / Távolság a bázistól 25 perc. Nincsenek áramlatokszoveg

A fal
A hely hemzseg a rákoktól. Egy hatalmas fal tele lyukakkal a tenger közepén. A tenger ollóval rendelkező állatai számára ideális lakóhely.
Mélység 25m / Látótávolság 20< /Távolság a bázistól 15 perc Nincsenek áramlatok